Judecat pentru omor, Gabriel Oprea îl vrea pe lista UNPR pe Ilie Năstase, condamnat la nouă luni de închisoare

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat, sâmbătă, că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare.

Potrivit unui comunicat transmis de UNPR, după la reuniunea regională a organizaţiilor UNPR din regiunea II Sud-Est care s-a desfăşurat la Constanţa, Gabriel Oprea a anunţat că Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu vor fi pe lista UNPR pentru europarlamentare.

„Suntem deosebit de onoraţi să avem pe lista pentru europarlamentare doi patrioţi români, unii dintre cei mai buni ambasadori ai ţării noastre, care au susţinut şi au promovat fără încetare imaginea României în lume. De astfel de oameni avem nevoie să reprezinte ţara peste tot în lume, nu de unii care după ce au fost trimişi de români în Parlamentul European au uitat că ei sunt români şi nu au făcut altceva decât să ne denigreze ţara. Îi cunosc pe aceşti doi bravi români de foarte multă vreme”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

În plus, Oprea, spune că formaţiunea nu a decis încă dacă va avea, la alegerile prezidenţiale din acest an, un candidat propriu sau va sprijini un alt candidat. Decizia urmează să fie luată în iunie, la Comitetul Executiv Naţional.

„În iunie noi o să facem un Comitet Executiv Naţional şi o să luăm o decizie. Dacă vom avea candidat sau vom sprijini un anume candidat, şi vom spune acest lucru. Noi suntem pregătiţi să mergem în alegeri singuri, şi la locale şi la generale, dar în politică niciodată să nu spui niciodată”, a afirmat Gabriel Oprea.

Oprea este implicat în mai multe dosare de corupție, dar și în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină. Gabriel Oprea trimis în judecată alături de administratorul firmei care a săpat groapa în care şi-a găsit sfârşitul motociclistul de la Rutieră. Ambii sunt acuzaţi de ucidere din culpă.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19,00, agentul de poliţie Bogdan Gigină a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care i-au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, Bogdan Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a fostului ministru Gabriel Oprea.

Anchetatorii arată că poliţistul circula cu o viteză de 84 km/h, în condiţii de vizibilitate redusă determinate de întuneric şi ploaie. Dinamica producerii accidentului şi lipsa unor manevre de frânare determină concluzia că poliţistul nu a văzut obstacolele de pe carosabil (amenajările rutiere temporare) înainte de a intra în contact cu primul dintre acestea.

Procurorii mai susţin că Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul conferit de funcţia sa şi cu încălcarea dispoziţiilor legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ca deplasarea să se facă cu viteză foarte ridicată, cauză care a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul lui Bogdan Gigină.

Fostul tenismen Ilie Năstase a fost condamnat la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare în dosarul în care anul trecut a fost implicat într-un scandal cu poliția după ce a fost prins băut la volan. Decizia nu este definitivă, însă cel mai probabil nu va fi contestată având în vedere că Ilie Năstase a făcut acord de recunoaștere a faptelor. El va avea un termen de încercare de 2 ani, timp în care nu are voie să părăsească țara sau să-și schimbe locul de muncă fără încuviințarea autorităților.

Pe durata termenului de supraveghere verificarea modului de aducere la îndeplinire a obligaţiei de a nu mai conduce niciun fel de vehicul pentru care se eliberează permis de conducere se face de organele abilitate care vor sesiza Serviciul de Probaţiune Bucureşti privire la orice încălcare a acesteia.

Pe 25 mai 2018, în jurul orei 4,45, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei, poliţiştii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase. Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, lui Năstase i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care fostul tenismen a devenit recalcitrant, a adresat injurii poliţiştilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice. Ilie Năstase a refuzat să-i fie recoltate probe biologice şi a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru refuz de recoltare de mostre biologice. După câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou de poliţişti, de această dată în timp ce conducea fără permis un scuter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *