Judecătoarea Baltag, pusă la punct când încerca să-l salveze pe Dragnea: Nu confundați agenda CSM, cu agenda unor publicații!

Judecătoarea Gabriela Baltag, o abonată a apărării PSD, a cerut în ședinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii suplimentare a ordinii de zi cu subiectul deciziei CCR pe tema protocoalelor în speranța că ar putea bloca cumva ancheta liderului PSD Liviu Dragnea. Ea a fost pusă imediat la punct de colegii din CSM, care i-au atras atenția că agenda unor publicații (antena3 sau luju – n.r) cu agenda CSM.

„Aş supune atenţiei dumneavoastră să venim şi în sprijinul unor deziderate mai vechi, inclusiv invocare de doamna preşedinte a ÎCCJ, privind protocoalele. A fost publicată motivarea deciziei CCR pe tema conflictului privind semnarea unor protocoale. Aş dori să suplimentăm ordinea de zi cu această decizie. Dacă apreciem că este suficientă decizia sau avem o altă lucrare care ar putea să completeze această temă a protocoalelor. Ştiu că avem o lucrare la IJ, dar faţă de cele prezentate în considerentele deciziei CCR aş dori să discutăm în ce măsură încheierea celor două protocoale a afectat sau nu independenţa puterii judecătoreşti”, a afirmat judecătoarea Baltag, în deschiderea şedinţei.

Împotriva propunerii s-a exprimat imediat judecătoarea Andreea Chiş: „Eu aş vrea să le discutăm împreună cu celelalte protocoale, în special protocolul încheiat între Inspecţia Judiciară şi serviciile de informaţii, pentru că avem pe rol numirea inspectorului şef.”

„Eu aş vrea ca agenda CSM să nu se confunde cu agenda altor publicaţii.”, a spus procurorul Cristian Ban în legătură cu desele aparții pro PSD ale judecătoarei Baltag. În cele din urmă, propunerea lui Baltag a fost respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *