Pedeapsă ridicolă pentru judecătoarea care eliberase un violator care sechestrase o fetiță timp de 8 luni: CSM a decis suspendarea pentru 6 luni din magistratură!

Judecătoarea din Brăila care a motivat în termeni bizari decizia prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni a fost suspendată din funcţie pentru 6 luni.

„Admite în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Coarnă Cristina – judecător în cadrul Judecătoriei Brăila. În baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Coarnă Cristina – –judecător în cadrul Judecătoriei Brăila, sancţiunea disciplinară constând în «suspendarea din funcţie pe o perioadă de 6 luni» pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. s) şi art.99 lit.t) teza a II-a din acelaşi act normativ (…)”, este soluţia dispusă de CSM.

Hotărârea poate fi contestată în termen de 15 zile la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia vine după ce Cristina Coarnă fusese suspendată din funcţe pe perioada cercetării disciplinare.

Judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspect de viol asupra unei minore sechestrate timp de 8 luni, potrivit motivării deciziei Tribunalului Brăila din 23 decembrie 2020, care a corectat decizia judecătoarei Coarnă şi a menţinut arestul preventiv, relata G4Media.

Inspecţia Judiciară a anunţat că a luat act de informaţiile apărute în spaţiul public privind instrumentarea unei cauze de la Judecătoria Brăila şi s-a decis sesizarea din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare.

Bărbatul acuzat de viol nu a apucat să părăsească arestul IPJ Brăila. În 15 februarie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a menţinut măsura arestului preventiv în acest caz.

Gheorghe Dima, un bărbat de 32 de ani, din judeţul Bacău, ar fi ţinut sechestrată o minoră de 13 ani timp de 8 luni şi ar fi violat-o în mod repetat. Dima era concubinul surorii fetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *