Judecătoarea care l-a salvat pe Dragnea șterge pe jos cu Instanța Supremă: A făcut exces de putere!

Judecătoarea Alina Ghica de la Curtea de Apel București și-a motivat după 3 luni decizia prin care a suspendat toate completurile de 5 judecători de la instanța supremă în dosarul liderului PSD, Liviu Dragnea.

„Deciziile și hotărârile Curții Constituționale sunt general obligatorii și au putere numai pentru viitor. Așadar, toate autoritățile publice sunt obligate să respecte deciziile și hotărârile Curții Constituționale. Totodată, potrivit jurisprundenței constante a Curții, puterea de lucru judecat ce însoțește actele jurisdicționale, deci și deciziile Curții Constituționale, se atașează nu numai dispozitivului ci și considerentelor pe care se sprijină acesta. Curtea reține că pârâta avea obligația legală de a studia considerentele deciziei prin care s-a soluționat conflictul juridic de natură constituțională, pentru a se conforma modalității în care Curtea Constituțională a României a înțeles ca după constatarea existenței conflictului juridic de natură constituțională să indice conduita de urmat de către autoritățile publice implicate în conflict. Curtea reține că hotărârea nr. 137/08.11.2018 a pârâtei a fost emisă cu exces de putere, printr-o interpretare nelegală a dispozițiilor legale indicate, astfel încât se impune anularea acesteia. Procedând la o aparentă punere în acord a unei hotărâri emise în soluționarea unui conflict juridic de natură constituțională, fără a aștepta redactarea considerentelor acesteia, încălcând practica constantă a Curții Constituționale, pârâta Î.C.C.J. – Colegiul de conducere a adoptat o hotărâre nelegală atât din perspectiva contenciosului administrativ cât și din perspectiva contenciosului constituțional, aspect de natură să confere actului administrativ contestat concluzii de nelegalitate”, motivează Alina Ghica în decizia în care a aruncat în aer activitatea Instanței Supreme.

Curtea de Apel București a admis toate solicitările lui Liviu Dragnea. Judecătorul de caz a fost nimeni alta decât Alina Ghica, fost președinte CSM și semnatara proctocolului dintre Consiliu și SRI. Ghica este una dintre cele mai apropiate prietene ale Oanei Schmidt Haineala, șefa Corpului de Control la ministerul păstorit de Tudorel Toader la data pronunșării sentinței. După decizie, Ghica nu rămâne nerăsplătită. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, tocmai a modificat prin OUG 7 criteriile de accedere la instanța supremă, unde judecătoarea a încercat să ajungă și la sfârșitul anului trecut, dar nu îndeplinea criteriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *