Judecătorii clujeni au demarat procedura de epurare a magistraților- trompete PSD din CSM!

Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Cluj a decis să demareze procedura de revocare din Consiliul Superior al Magistraturii a judecătoarelor Gabriela Baltag şi Evelina Oprina, apropiate de PSD și care au luptat pentru înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

Din cei 38 de judecători ai Tribunalului Cluj, la şedinţa în care s-a decis demararea revocării celor doi membri CSM au fost prezenţi 37 de magistraţi. Dintre aceşti, 33 au votat pentru măsura propusă. Printre argumentele invocate pentru solicitarea revocării Gabrielei Baltag se numără mai multe declaraţii publice ale judecătoarei. Acestia i se reproşează faptul că a condamnat unele fapte şi atitudini ale procurorilor, că l-a contrazis pe Augustin Lazăr şi nu i-a luat apărarea Laurei Codruţa Kovesi. Judecătoarei Baltag i se mai reproşează faptul că a susţinut înfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

„Se constată că doamna judecător Gabriela Baltag nu şi-a respectat obligaţia de apărare a independenţei justiţiei şi a reputaţiei profesionale a judecătorilor şi procurorilor, faţă de campaniile media permanente de denigrare a unor magistraţi sau a activităţii, în general, a sistemului judiciar. Prin prezenţa doamnei judecător Gabriela Baltag în nenumărate emisiuni televizate în care judecători şi procurori din sistemul judiciar au fost denigraţi, a validat, în percepţia opiniei publice, campaniile îndreptate împotriva sistemului de justiţie şi a magistraţilor. Mai mult chiar, toate declaraţiile doamnei judecător au fost în sensul că modificările aduse legilor justiţiei nu afectează independenţa justiţiei, contrar opiniei largi a judecătorilor şi procurorilor precum şi organismelor internaţionale care au criticat vehement aceste modificări”, se arată în documentul Tribunalului Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.