Junker, AVERTISMENT dur pentru Dragnea: Amnistia și grațierea ar fi un pas înapoi pentru România!

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a atenționat autoritățile de la București că o eventuală Ordonanță privind amnistia și grațierea ar fi un pas înapoi pentru șara noastră.

„Este vorba de respectarea absolut necesară a statului de drept. Am spus că Europa e făcută din compromisuri, dar nu trebuie să existe compromisuri pe aspectele esențiale, pentru că aceste aspecte esențiale ar fi afectate negativ dacă s-ar acorda amnistia, așa cum preconizează unii din țara dumneavoastră, dacă aceasta ar intra în vigoare. Ar fi un pas înapoi”, a declarat Jean Claude Juncker.

Imediat, președintele Klaus Iohannis l-a asigurat că pentru el statul de drept nu este negociabil.

„Stiți foarte bine că pentru mine statul de drept din România nu este negociabil. Discuția pe Legile Justiiției și pe Codurile Penale din România este o discuție complicată care se poartă deja de doi ani și sper să ca aceste modificări să fie în acord cu așteptările Comisiei de la Veneția. Noi nu putem să construit un sistem de justiție care nu este compatibul cu celelalte sisteme de justiție din Europa”, a declarat Iohannis.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi cerut tot mai insistent amnistia și grațierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *