Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, torturat și tranșat. „A ţipat timp de 7 minute“, susține o sursă din rândul anchetatorilor

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost torturat, iar apoi a fost ”decapitat” în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, scria miercuri cotidianul turc proguvernamental Yeni Safak, care precizează că a avut acces la o înregistrare audio a faptelor.

Potrivit publicaţiei, Khashoggi a fost torturat în timpul unui interogatoriu, în care agenţi saudiţi i-au tăiat degetele. Ţipetele sale s-au auzit timp de şapte munute. După aceea, jurnalistul a fost ”decapitat”, potrivit acestui cotidian proguvernamental, care nu precizează cum a avut acces la aceste înregistrări.

Jurnalistul a fost torturat şapte minute a spus o sursă turcă, care a ascultat în totalitate o înregistrare audio a ultimelor momente ale jurnalistului saudit, scrie publicaţia Middle East Eye. Khashoggi a fost târât din biroul consulului general saudit Istanbul şi la masa din studiul său din apropiere, a mai spus sursa turcă. „Consulul a fost scos din cameră“, a declarat sursa pentru MEE, care a mai precizat că saudiţii au venit la Istanbul să-l ucidă pe ziarist nu să-l interogheze. Urletele jurnalistului au încetat după ce i-a fost t injectată o substanţă încă necunoscută.

Salah Muhammad al-Tubaigy, care a fost identificat ca şeful direcţiei medico-legale din cadrul departamentului general de securitate al Arabiei Saudite, a fost unul din cei 15 membri care au sosit la Ankara mai devreme în acea zi pe un avion privat. Tubaigy a început să taie corpul lui Khashoggi pe o masă în timp ce acesta încă mai era în viaţă, a spus sursa turcă. Când începu să tranşeze victima,Tubaigy asculta muzică la căşti şi i-a sfătuit şi pe alţi membri ai echipei să facă acelaşi lucru.

„Când fac acest lucru, ascult muzică. Ar trebui să faceţi acelaşi lucru „, ar fi declarat Tubaigy, a declarat sursa turcă pentru Middle East Eye . O versiune de trei minute a benzii audio cu torturarea jurnalistului a fost dată ziarului turc Sabah, dar nu are încă acordul să o dea publicităţii.

O sursă turcă a declarat pentru New York Times că Tubaigy a fost echipat cu un ferăstrău pentru tăierea oaselor . El este şi preşedinte al Frăţiei Saudite a Patologiei Legale şi membru al Asociaţiei Saudite pentru Patologia Legală. În 2014, ziarul saudit Asharaq al-Awsat din Londra l-a intervievat pe Tubaigy despre o clinică mobilă care permite medicilor să facă autopsii în şapte minute pentru a determina cauza morţii pelerinilor .

Ziarul nota că clinica mobilă a fost proiectată parţial de Tubaigy şi ar putea fi folosită în „cazuri de securitate care necesită intervenţia patologică pentru a efectua o autopsie sau a examina un organism la locul unei crime”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *