Justiția penalilor: Înalta Curte îl scapă pe Costel Alexe, ministrul Mediului acuzat că a luat șpagă 22 de tone de tablă, de controlul judiciar

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, scapă de controlul judiciar dispus în 27 aprilie în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit mită 22 de tone de tablă în perioada în care era ministru al Mediului. Decizia de ridicare a măsurii a fost luată marți de către instanța supremă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți plângerea lui Costel Alexe împotriva ordonanţei din 24 august prin care DNA a dispus prelungirea controlului judiciar.

Astfel, instanța supremă a revocat măsura controlului judicar, dispusă de DNA în 27 aprilie, iar decizia ICCJ este definitivă. Șeful CJ Iași scapă astfel de interdicțiile de a părăsi țara și de a comunica, direct sau indirect, cu anumite persoane, menționate în ordonanța DNA.

În 28 aprilie, DNA a anunțat începerea urmăririi penale împotriva lui Costel Alexe, pentru luare de mită și instigare la delapidare. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, măsura fiind apoi prelungită. Aceeași măsură a fost luată și în cazul lui Bogdan Grecu, fostul director general al combinatului siderurgic Liberty din Galați, urmărit penal pentru dare de mită și delapidare.

DNA îl acuză pe Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban și actual președinte al Consiliului Județean Iași, că ar fi primit mită de la un combinat siderurgic (Liberty din Galați) 22 de tone de produse din tablă, pentru alocarea cu titlu gratuit către combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *