Justiția penalilor: Inspecția Judiciară, condusă de Netejoru, omul cuplului Dragnea-Savonea, o cercetează pe Adina Florea, omul PSD, pentru ancheta în cazul Kovesi

Inspecția Judiciară (IJ) a început cercetarea disciplinară a procurorului Adina Florea de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), pentru exercitarea profesiei cu rea-credință și gravă neglijență în anchetele vizându-i pe fosta șefă a DNA Laura Codruța Koveși si pe procurorul Alfred Savu de la DNA Ploiești, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Inspecția Judiciară este condusă de Lucian Netejoru, omul susținut de Savonea, impus și menținut a conducerea instituției cu ajutorul unei OUG dată special de Guvernul PSD. Inspecți a exercitat patru acțiuni disciplinare împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Adina Florea, adusă special de la Constanța de PSD, a fost propusă ca șef al DNA de Tudorel Toader și a fost, ulterior, numită adjunct al Secției Speciale.

Conform surselor citate, Adina Florea a cerut redistribuirea cauzei de la inspectorul IJ care a început cercetarea disciplinară, invocând că soția acestuia este detașată la CSM. Lucrarea a fost deja redistribuită.

În 12 ianuarie, procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis sesizarea Inspecției Judiciare pentru cercetări prealabile în cazul procurorului Adina Florea de la Secția de anchetare a magistraților, pentru anchetele în cazul Laurei Codruța Kovesi și al procurorului DNA Alfred Savu. Ei o acuză de ”exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă”.

Cel care a cerut acest demers a fost procurorul Cristian Ban, vicepreședinte CSM. El a invocat motivarea deciziilor definitive ale instanței supreme, care a respins măsurile de control judiciar dispuse de Adina Florea în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi și fostului procuror DNA Alfred Savu.

În 3 aprilie 2019, instanța supremă a decis ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul fostei șefe a DNA Laura Codruța Kovesi, ceea ce a însemnat și ridicarea interdicțiilor, între care cea de a părăsi țara. Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost definitivă.

Măsura controlului judiciar fusese luată de Secția pentru anchetarea magistraților în plină procedură pentru numirea procurorului șef european, iar autoritățile de la Bruxelles au acuzat Guvernul de la București că astfel încearcă să o împiedice pe fosta șefă a DNA să ajungă la conducerea Parchetului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *