Justiţia penalilor: Penitenciarul Aiud, pedepsit din cauza interlopului Ioan Clămparu

Considerat unul dintre cei mai periculoși interlopi români, Ion Clămparu, zis Cap de Porc, a reușit să învingă în instanță conducerea Penitenciarului Aiud, unde execută o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

Condamnat în Italia la 18 ani de închisoare, la 30 de ani în Spania și la 25 de ani în România, Ion Clămparu a reclamat conducerea Penitenciarului Aiud, unde își execută pedeapsa, că nu i-ar fi respectat drepturile.

Deținutul a anunțat judecătorul delegat la închisoarea respectivă că, deși în luna februarie a acestui an avea dreptul la 4 convorbiri online, a primit numai două. După ce a analizat plângerea condamnatului, magistratul i-a dat dreptate și a decis că acesta trebuie să-și primească drepturile retroactiv. Conducerea închisorii consideră însă că decizia magistraților poate reprezenta „un precedent periculos”.

În replică, conducerea închisorii a explicat că acesta nu a primit decât jumătate din convorbirile online pentru luna februarie din cauza deselor pene de curent și a faptului că luna a avut numai 28 de zile. Ca urmare, Clămparu nu a mai putut fi reprogramat la unul dintre cele 3 calculatoare disponibile, în condițiile în care erau deja programați alți deținuți.

Originar din Botoșani, Ion Clămparu a reușit să se impună în mediile interlope din Madrid, unde, oamenii săi reușiseră, prin metode marcate de violență, să-și consolideze poziția pe piața prostituției. Urmărit internațional ani la rând, Clămparu a fost prins în Spania și extrădat în România, unde a fost încarcerat în Penitenciarul Aiud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.