Justiție marca PSD: bărbatul care a rănit 2 oameni și a distrus 5 mașini când fugea de poliție, un recidivist periculos eliberat din închisoare

Șoferul care vineri a lovit cinci mașini și a rănit doi oameni în timp ce fugea de poliție este un infractor periculos, recidivist, care a fost eliberat din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu, lege votată de PSD-ALDE.

El a fost reținut, sâmbătă seară, de polițiști și urmează să fie prezent instanței pentru emiterea unui mandat de arestare.

Bărbatul a fost condamnat prima oară în 1998 pentru furt la un an de pușcărie cu executare, fiind eliberat din pușcărie în 1999. În 2001 este condamnat din nou la trei ani de închisoare cu executare pentru furt, dar este eliberat în 2003. Ultima condamnare, cea mai gravă, a fost de opt ani pentru tâlhărie și furt calificat și a fost dictată de instanță în 2011. Pe  19 octombrie 2017, prin bunăvoința coaliției PSD-ALDE, acesta a fost eliberat, înainte de termen, din penitenciar.

În total, de clemența PSD au beneficiat mii de condamnați care au fost eliberați din penitenciare înainte de termen pentru că nu au beneficiat de condiții decente în pușcărie, iar legea nu a impus nicio limitare cu privire la fapta comisă. La scurt timp, au apărut și primele infracțiuni grave comise de cei puși în libertate.

Mai mult, prin proiectul de modificare a Codurilor penale, PSD-ALDE doresc să reducă și mai mult perioada minimă pe care o persoană condamnată o va executa efectiv în penitenciar. În același timp, pentru mai multe infracțiuni care îi vizează direct pe politicieni, limitele maxime de pedeapsă vor fi reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *