Kelemen Hunor  e de acord  cu  un  pact politic  pentru dezvoltarea  pieței muncii

România are o lipsă de viziune în ceea ce privește domeniile prioritare de dezvoltare ale țării, fiind nevoie de un consens economic și politic care să promoveze măsuri de flexibilizare și dezvoltare a pieței muncii, a  declarat Kelemen Hunor, potrivit  mediafax.ro. De asemenea,liderul UDMR  mai susține că  toate acestea  trebuie  realizate în concordanță cu un sistem educațional funcțional.

„Avem o lipsă de viziune în ceea ce privește domeniile prioritare de dezvoltare ale țării. Acomodarea la situații pe termen scurt nu dă rezultate pe termen mediu și lung, de aceea este nevoie de viziune și strategie de dezvoltare durabilă. Trebuie avută în vedere importanța legăturii între dezvoltarea învățământului dual și a școlilor profesionale coroborată cu nevoile mediului de afaceri. Felicit inițiatorii și mă alătur demersului pentru a crea, la nivel național, un consens economic și politic care să promoveze măsuri de flexibilizare și dezvoltare a pieței muncii în concordanță cu un sistem educațional funcțional ancorat la realitățile economice”,  a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a avut consultări cu membrii „Pactului pentru Muncă” și a ajuns  la concluzia că  pentru  realizarea  dezideratelor propuse  este  necesar  un consens  politic.

Potrivit Conferației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin, întâlnirea cu UDMR face parte din seria consultărilor membrilor Pactului pentru Muncă, cu reprezentanții tuturor partidelor politice pentru agrearea măsurilor propuse în cadrul proiectului „Pactul pentru Muncă” și crearea unui consens politic, pe plan național, astfel încât aceste măsuri să fie susținute, implementate și adoptate la nivel guvernamental. În săptămânile următoare sunt programate noi consultări cu partidele politice, astfel încât până la finalul lunii noiembrie, documentul să fie însușit și agreat de reprezentanții acestora, urmând a fi prezentat, ulterior, Administrației Prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *