Kievul anunţă că a respins un atac în apropiere de satul Blahodatne, la nord de Bahmut, în Doneţk, după ce Prigojin anunţă că a cucerit satul

Armata ucraineană anunţă duminică respingerea unui atac în apropierea satului Blahodatne, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, în timp ce grupul paramilitar rus Wagner dă asigurări că l-a cucerit, relatează AFP.

Trupele Kievului ”au respins atacuri în apropiere (…) de Blahodatne” şi în alte 13 localităţi în regiunea Doneţk, dă asigurări, în comunicatul său zilnic, Statul Major ucrainean.

Însă grupul Wagner a anunţat un pic mai înainte că unităţi ale sale au preluat controlul asupra satului.

”Unităţile Wagner PMC au cucerit Blahodatne. Blahodatne este sub controlul nostru”, a anunţat şeful grupului paramilitar, Evgheni Progojin, citat de serviciul său de presă.

Ministerul rus al Apărării nu a confirmat cucerirea în acest stadiu.

Moscova a transformat cucerirea întregii regiuni separatiste Doneţk – căreia preşedintele rus Vladimir Putin i-a proclamat anexarea la sfârşitul lui septembrie – în principalul obiectiv al Războiului rus în Ucraina.

Kievul a anunţat recent că trupe ruseşti şi-au sporit atacurile în estul Ucrainei, mai ales împotriva oraşelor Vugledar şi Bahmut.

Rusia a cucerit în ianuarie, în urma unor confruntări armate intense, orăşelul Soledar, o primă victorie după mai multe luni de înfrângeri pe câmpul de luptă.

Blahodatne se află la nord de Bahmut, un oraş pe care Moscova vrea să-l cucerească de luni de zile şi unde au loc unele dintre cele mai violente confruntări armate de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

Guvernatorul local Pavlo Kirilenko a semnalat duminică faptul că cinci civili au fost ucişi în atacuri în regiunea Doneţk, în ultima zi, inclusiv o persoană la Bahmut.â

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *