Klaus Iohannis: Modificările La Codurile Penale Sunt Toxice

Iohannis Contesta Codurile La CCR

 

Preşedintele Klaus Iohannis cataloghează modificările la Codul Penal ca fiind o dictatură a majorităţii. „Parlamentul să-şi dea atenţia cuvenită. PSD-ul a trecut în timp record Codul Penal prin Parlament, printr-un simulacru. Voi contesta la CCR acest act normativ. Modificările care s-au făcut sunt toxice şi dăunătoare. Modificarea legilor penale au creat un val de critici.

Partidul Naţional Liberal a anunţat că mâine va ataca la Curtea Constituţională modificările la Codul Penal. Raluca Turcan a declarat că aceste modificări sunt o adevărată lovitură dată Constituţiei. De altfel, şi USR a criticat modificările, susţinând că ele sunt făcute doar pentru scăparea lui Liviu Dragnea de puşcărie. Codul Penal a trecut de Camera Deputaţilor cu 167 de voturi. PSD poate răsufla uşurat. Legea de modificare a Codului Penal va fi trimisă la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, prezent la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, a atacat în termeni duri modificările făcute la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Lazăr a spus că în România,
legile nu se fac după standardele UE, ci după năravurile sau moravurile inculpaților.

„Niciodată nu a fost vreo tentativă de a dezincrimina o faptă gravă aşa cum este abuzul în seviciu. În mod suprinzător,aparenţa acum e că legile s-ar face după moravurile sau năravurile inculpaţilor şi nu după standardele pe care noi trebuie să le adoptăm ca stat al UE”, a declarat Augustin Lazăr. Procurorul general nu este singurul care a reacţionat virulent după ce parlamentarii PSD-ALDE au modificat pe repede înainte legile penale. DNA a transmis un comunicat oficial prin care reclamă dezincriminarea abuzului în serviciu, precizând că pri noile modificări peste 200 de dosare aflate în faza de urmărire penală şi judecătorească vor fi închise. Procurorii DNA spun că modificările practic ne îndepărtează de statul de drept. O opinie similară a avut miercuri şi Forumul Judecătorilor din România care a arătat că modificările vor duce la dezvoltarea criminalităţii organizate. De asmenea 11 ambasade europene, dar şi cea a SUA au criticat modificările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *