Korodi vrea Medicină în limba maghiară la Târgu Mureș

Liderul grupului deputaţilor UDMR, Korodi Attila, a cerut, luni, sprijinul Ministerului Educaţiei pentru crearea unei linii de educaţie în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş, precizează agerpres.ro.

„Nu pot să nu aduc în această discuţie încă o problemă care parţial poate fi rezolvată de Ministerul Educaţiei, una dintre cele mai importante teme cu care se confruntă comunitatea maghiară când vorbim de educaţie – este vorba de Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş. Universitatea de Medicină a adoptat o nouă linie de predare în limba engleză, dar Universitatea de Medicină nici la ora actuală nu doreşte să aplice un articol din Legea învăţământului, care este foarte bine şi într-un spirit european aplicat de Universitatea Babeş-Bolyai şi de Universitatea de Arte de la Târgu Mureş. Este nevoie de tot sprijinul Ministerului Educaţiei, în condiţiile în care există o autonomie a universităţilor, de a crea o linie de educaţie în limba maghiară în Universitatea de Medicină. Universitatea nu poate să evite această responsabilitate pe care o are, pentru că medicina trebuie să fie pentru toţi şi comunitatea maghiară are nevoie de medici foarte buni, care să poată să dialogheze într-un mod foarte profesionist şi să fie pregătiţi şi în limba maghiară”, a afirmat Korodi, la „Ora Guvernului”, în plenul Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că o altă problemă este aceea că, după adoptarea noi Legii a Educaţiei sunt încă multe clase, generaţii, care nu au acces la noua curriculă şcolară, conform noii metodologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *