Kovesi a scăpat de sancțiune, deși o judecătoare cercetată de DNA voia să-i dea AVERTISMENT

Laura Codruta Kovesi a scăpat de sancțiune, după ce Inspecția Judiciară a atacat decizia CSM prin care aceasta nu era considerată vinovată pentru că și-a delegat consilierul, pe judecatorul Dana Tițian, să efectueze un control la structurile teritoriale ale DNA. Trei dintre cei cinci judecatori de la instanța supremă au decis ca fosta sefa a Directiei Anticoruptie nu trebuie sanctionata, insa doi au vrut sa ii dea avertisment. Printre judecătorii care ar fi vrut sancționarea lui Kovesi se numără și Corina Corbu, trimisa in judecata de DNA in 2014 si achitată definitiv ulterior. Kovesi mai are un proces disciplinar la Instanta Supremă, dar și alte două la CSM.

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a venit astăzi la instanța supremă pentru a se apăra în războiul cu Inspecția Judiciară, care cere musai sancționarea acesteia.
„Tot ce am făcut am făcut ca să dovedesc prestigiul procurorilor români. M-am înscris într-o procedură internațională ca să arăt profesionalismul procurorilor români. Îmi iubesc profesia pe care o fac de 24 de ani”, a declarat Laura Codruta Kovesi, în sala de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *