KOVESI, ACUZATĂ DE ABATERI DISCIPLINARE, CHEMATĂ AZI LA CSM

Laura Codruța Kovesi este chemată astăzi la Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru a fi discutată una dintre acțiunile disciplinare exercitate împotriva sa de către Inspecția Judiciară. Pe 11 aprilie, Inspecția Judiciară anunța că a declanșat acțiunea disciplinară împotriva procurorului-șef al DNA, care ar fi săvârșit o serie de abateri disciplinare referitoare la controalele tematice, după ce și-ar fi desemnat consilierul judecător Dana Tițian să facă verificări la două servicii teritoriale.

Laura Codruța Kovesi mai are două acțiuni disciplinare începute de Inspecția Judiciară, ambele aflate pe rolul Secției pentru procurori a CSM.

Astfel, în 12 ianuarie a fost demarată o acțiune disciplinară prin care procurorul-șef al DNA este acuzat de trei abateri disciplinare constatate de inspectori, una dintre acestea referindu-se la înregistrările apărute în spațiul public, din timpul unei ședințe de lucru, din 18 iunie 2017.

De asemenea, pe 18 aprilie, Inspecția Judiciară a declanșat o altă acțiune disciplinară față de Laura Codruța Kovesi, referitor la refuzul repetat al acesteia de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Inspectorii spun că prin neprezentarea la Comisie și prin necomunicarea informațiilor solicitate, procurorul-șef a afectat onoarea profesională și prestigiul funcției de magistrat.

 

Sursa foto: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.