Kovesi, audiată marți la Consiliul Superior al Magistraturii

Laura Codruța Kovesi va fi audiată, marţi, de Consiliul Superior al Magistraturii, de la ora 14, potrivit unui comunicat al Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, emis în cursul zilei de azi.

Audierea este necesară pe fondul anunțului făcut joi de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de declanșare a procedurii de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

”A contestat Constituția, apreciind unilateral incriminarea unor fapte. A declarat că se teme de desființarea DNA, într-un interviu pentru BBC. La Euronews s-a lansat într-o critică dură a proiectelor de legi din dezbaterea parlamentară, acuzând politicienii și oamenii de afaceri că se opun procesului de curățare a uneia dintre cele mai corupte țări din UE. Afirmațiile sunt fără precedent și au afectat iremediabil imaginea României. ”, a declarat Tudorel Toader.

La rândul său, ministrul Justiției a confirmat că va participa la şedinţa Secţiei pentru procurori a CSM, care va loc marți, în care se va discuta solicitarea privind revocarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi.

Vineri, Ministerul Justiției a publicat pe propria pagină de internet raportul privind activitatea managerială de la DNA, iar în aceeași zi, CSM a primit raportul ministrului Tudorel Toader privind motivele revocării Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Potrivit legii, Secția pentru procurori a CSM este obligată în acest caz să emită un aviz consultativ, urmând ca decizia să fie luată de președintele României.

Sursa foto: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.