Kovesi bagă spaima în hoţii-nababi: Vizăm oameni puternici şi bogaţi!

Într-un interviu prin videoconferință, acordat ziarului spaniol El Pais, noul procuror european Laura Codruța Kövesi subliniază că Parchetul European, EPPO, arată că instituția pe care o conduce trebuie să fie una independentă pentru că vor avea de anchetat oameni puternici și extrem de bogați.

„Parchetul European va avea de-a face cu cazuri extrem de complexe, iar în achete vor fi implicați oameni puternici și bogați (…) De aceea este important să fim o instituție independentă”, a spus Kovesi.

Alegerea procurorului general european a creat mari așteptări în special în Parlamentul European, cunoscută fiind lupta intransigentă dusă împotriva corupției de către magistratul român, în țara sa, scrie El Pais. Activitatea noului procuror european este crucială pentru credibilitatea UE, mai ales pe fondul unor cazuri de corupție apărute în ultimii ani în Spania, Bulgaria, România sau Malta, al unor scandaluri financiare în Olanda sau Danemarca sau al unor încercări de subminare a legii în Polonia sau Ungaria, comentează El Pais, opinând că noul procuror european duce acum o primă bătălie împotriva birocrației, pentru a obține creșterea alocării bugetare pentru EPPO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *