Kovesi, Din Nou La DNA ! Ce Va Face Fostul Procuror Şef

Procurorul general, Augustin Lazăr, organizează, ceremonia de predare-primire a mandatului la DNA care are loc, astăzi, la ora 11.

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA va avea loc la ora 11.00, la sediul DNA, prilej cu care vor avea loc şi declaraţii de presă, potrivit procurorului general Augustin Lazăr.

Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA și a fost delegată în cadrul Parchetului General, urmând să coordoneze Secţia de Îndrumare şi Control. Kovesi și-a luat, însă, concediu și urmează să se întoarcă la DIICOT Sibiu, ca procuror.

Ieri, la doar câteva ore de la decizia CSM prin care Laura Codruţa Kovesi trebuia să se întoarcă la DIICOT Sibiu, aceasta a fost delegată de procurorul general Augustin Lazăr în funcţia de şef al Serviciului Îndrumare şi Control din cadrul Parchetului General ! Fosta şefă a DNA trebuia să meargă procuror la DIICOT, unitate de parchet unde Kovesi a mai activat înainte de a fi numită procuror general al României, în perioada 2004 – 2006. Kovesi a cerut luni Consiliului Superior al Magistraturii să înceteze activitatea la DNA, după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis revocarea sa din funcţie. La cârma DNA a fost numită interimar Anca Jurma, iar ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a declanţat procedura de numire a altui şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, urmând ca pe 30 iulie să transmită către CSM propunerea.

Luni, imediat după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, procurorul general Augustin Lazăr a delegat-o în funcţia de şef al DNA pe Anca Jurma. Aceasta va ocupa interimar postul până când se va desfăşura procedura de selecţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *