Kovesi: Nu avem un sistem de achiziţii publice curat; jumătate din dosarele DNA sunt pe abuz în serviciu

 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri, că jumătate din activitatea DNA are ca obiect investigarea faptelor de abuz în serviciu, iar datele statistice arată că România nu are un un sistem de achiziţii publice curat şi transparent.

„Peste jumătate din activitatea DNA are ca obiect investigarea faptelor de abuz în serviciu. Din cele peste 11.200 de dosare pe care DNA le-a avut în investigare anul trecut, 5.937 de dosare au avut ca obiect infracţiuni de abuz în serviciu. Au fost trimişi în judecată 189 de inculpaţi pentru fapte de abuz în serviciu, iar măsurile asiguratorii instituite doar pentru acest tip de infracţiuni au fost de peste 95 milioane euro (…) Este firesc să ne punem întrebarea: dacă an de an a crescut numărul persoanelor trimise în judecată, condamnate pentru fapte de corupţie, putem spune că România este o ţară mai puţin coruptă? Putem spune că instituţiile din România sunt mai curate?

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/justitie/2018/02/07/kovesi-nu-avem-un-sistem-de-achizitii-publice-curat-jumatate-din-dosarele-dna-sunt-pe-abuz-in-serviciu–50672

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *