Kovesi: Politicienii vor protecţie! Se vede din modul în care modifică legile !

„Corupţia poate fi înfrântă ! Modul brutal în care se modifică legile ne arată că vor protecţie! După ani de zile în fruntea dNA, vă spun, nimic nu poate fi pus în balanţă în faţa acestei lupte. Am văzuz cu toţii modificările din Parlament la legile penale. Politicienii vor blocarea anchetelor. Noi, procurorii, nu putem duce o luptă politică. Independenţa procurorilor este o valoare indiscutabilă. Dragi colegi, nu abandonaţi, continuaţi să faceţi treaba. Le mulţumesc tutror partenerilor din ţară şi din străinătate. Corupţia poate fi învinsă!”. Aşa şi-a încheiat Kovesi drumul de peste cinci ani în funtea DNA.

Laura Codruţa Kovesi : Mandatul meu încetează începănd de astăzi. Decizia de revocare nu a îndeplinit condiţiile legii. CSM a dat aviz negativ. Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare a procurorilor şefi faţă de ministrul Justiţie. Începând de astăzi nu voi mai lucra în DNA.

Kovesi a venit însoţită de mai mulţi procurori din DNA.

Kovesi a fost revocată luni din fruntea DNA. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare, punând capăt unei crize politice fără precedent în istoria juridică de după 1990. Decizia CCR a fost timp de 30 de zile obiectul unui război politic care s-a lăsat cu ameninţări de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. Interimatul a fost preluat de adjunctul lui Kovesi, Marius Iacob. Urmează ca ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să declanşeze procedura de numire a altui procuror şef al DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *