Kovesi se luptă cu oamenii lui Dragnea, Parlamentul European decide dacă va fi șefa Parchetului European

Conferința Președinților, formată din Antonio Tajani şi liderii de grupuri politice, va decide, astzi la Bruxelles, de la ora 11.00, echipa de negociere a PE cu reprezentanții Consiliului UE pentru numirea procurorului-șef european. Prima alegere în Comisiile CONT și LIBE a fost Laura Codruța Kovesi.

Grupul Partidului Popularilor Europeni (PPE) va fi reprezentant în ședință de joi de europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu, anunțul fiind făcut chiar de ctre acesta. Liberalul a adăugat că va susține, la Conferința Președinților, ca echipa de negociere a PE să fie formată din trei persoane.

„Voi reprezenta PPE in Conferința președinților de mâine dimineața (joi – n.r.), când se va decide cine va face parte din echipa de negociatori a Parlamentului European pentru desemnarea, în urma negocierilor cu Consiliul, a viitorului procuror șef al Parchetului European”, a scris Marian-Jean Marinescu pe Facebook.

Astăzi, în schimb, Laura Codruța Kovesi va fi audiată din nou la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, unde ar putea fi declanșată acțiunea penală împotriva sa și automat suspendarea din magistratură, ceea ce i-ar putea pune frână în accesul către funcția de procuror șef al Parchetului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *