La Arad, avalanșă de pacienți COVID: Medicii pensionari, firmele și voluntarii, chemați să ajute spitalele

Directorul DSP Arad, Horea Timiș, susține că spitalele sunt depășite din cauza numărului uriaș de persoane infectate și cere ajutorul comunității. Medicii pensionari, voluntarii și firmele pot să ajute spitalele, spune șeful DSP.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, spune că situația din spitalele din județ este critică. Medicii sunt copleșiți de numărul uriaș de pacienți, echipamentele nu mai fac față, iar situația nu se va îmbunătăți în următoarele zile, arată Timiș.

„După ce ieri eram îngrijorați că am atins 407 cazuri….azi vă anunț că avem 508 pozitivi …în 24 de ore… prin comparație în alte valuri abia atingeam 150…..în ritmul acesta nici cu toate paturile din județ nu ai cum să faci față cu sistemul forjat la maximum, resursele umane terminate, stații de oxigen care merg de o lună la maximum, ventilatoare care pică unul după altul… Măsurile trebuiau să vină înainte să ajungem aici… vor avea efect peste 14-21 de zile, până atunci noi trebuie să rezistăm și să susținem colegii din spitale”, a anunțat Horea Timiș.

De aceea, șeful DSP cere ajutorul comunității și apelează la asistența medicilor pensionari, voluntarilor și companiilor private.

„Medicii de familie trebuie să monitorizeze toate cazurile de la domiciliu..și nu sunt puține și vor fi tot mai multe. Rog, inclusiv cadrele medicale pensionate, să ajute cum pot în această perioadă. La DSP pot să vină medici pentru anchetele epidemiologice… suntem primul nivel de contact și triaj cu pacienții. La Crucea Rosie să apeleze toți cei care pot să fie voluntari la spital. Companiile private trebuie să fie în jurul spitalelor, să susțină cum pot la nevoie, să țină legătura cu managerii. Niciodată în toată cariera noastră, cel puțin în ultimii 25 de ani, nu am întâlnit așa ceva”, a precizat Timiș, potrivit mediafax.ro.

Potrivit raportării de vineri, 407 persoane s-au infectat în 24 de ore în județul Arad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *