La fiecare 2 minute, un adolescent contactează virusul HIV

 

 

 

Adolescenții, în special persoanele de sex feminin, sunt cele mai expuse categorii de persoane care se confruntă cu SIDA, aproximativ 30 de adolescenți fiind infectați în fiecare oră cu virusul HIV, conform unui raport prezentat miercuri de UNICEF.

 

În 2017, la nivel mondial, la fiecare două minute, un adolescent, cu vârste între 15 și 19 ani,  contacta virusul, iar două treimi dintre cei contaminați erau de sex feminin. Potrivit raportului UNICEF, răspândirea epidemiei în rândul adolescentelor este influențată de începerea relațiilor sexuale de la vârste fragede, inclusiv cu persoane mai în vârstă, sărăcie, lipsa accesului la servicii de consiliere personală și controale periodice ale stării de sănătate.

”Virusul HIV se propagă în rândul celor mai vulnerabile și marginalizate societăți, adolescentele fiind situate în centrul acestei crize”, a explicat a afirmat Henrietta Fore, director general UNICEF.

Potrivit aceluiași raport,  130.000 de copii și adolescenți de 19 ani sau chiar mai puțin au decedat anul trecut din cauza SIDA, în timp ce 430.000 de persoane, aproximativ 50 pe oră, reprezintă noi cazuri de infectare cu HIV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.