La Spitalul de Psihiatrie Voila, 5 cadre medicale și 16 pacienți, infectați

În  urma  testării întregului  personal de la Spitalul de Psihiatrie Voila, din Prahova, au fost depistate 5  cadre  medicale  infectate cu coronavirus  și 16 pacienți.

„Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 21 au fost confirmate într-o secţie a Spitalului de Psihiatrie Voila, acolo unde DSP Prahova a descoperit în această săptămână un focar de infecţie. În primă fază, a fost vorba de 13 angajaţi. Ulterior, după testarea întregului personal şi a pacienţilor, au mai fost înregistrare confirmări cu SARS-CoV-2 la 16 pacienţi şi alţi cinci angajaţi”, potrivit  comunicatului emis, vineri, de Prefectura Prahova.

De la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu SARS-CoV-2 un 1940 de persoane. Dintre acestea, 1.351 au fost declarate vindecate şi externate, iar 82 au decedat. Ultimele trei decese au avut loc la persoane cu vârste cuprinse între 60 şi 70 de ani, toate având şi alte afecţiuni medicale grave.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de terapie intensivă, sunt internaţi 26 de pacienţi, dintre care 19 sunt ventilaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *