LANSARE SAMSUNG S9 și S9+

Samsung Galaxy S9, noul vârf de gamă al gigantului coreean Samsung, a fost lansat duminică, 25 februarie, la Barcelona, în avanpremiera Mobile World Congress Barcelona. Alături de S9 a fost lansat și fratele mai mare S9+.

Gadgetul va veni cu o cameră foto redesenată, specificații de top, dar și un preț mai mare în lupta cu iPhone X și iPhone 8 de la Apple.

Design

Potrivit imaginilor scurse deja pe internet, noul Galaxy S9 va avea de același design ca și predecesorul său, Galaxy S8. Spre deosebire de acesta, însă, Samsung a refăcut partea din spate, unde se află camera foto și senzorul de amprentă.

Carcasa vine acum și într-o variantă mov, pe lângă bleu și negru.

Camera foto

Camera va avea 12 megapixeli, iar TechRadar scrie că va avea doi senzori, unul pentru lumină scăzută și altul pentru lumină puternică.

În față va fi o cameră de 8 megapixeli pentru selfie-uri și apeluri video.

După cum arată leaks-urile, Samsung a copiat Apple și aici: Galaxy S9 va avea doar o cameră, pe când Galasy S9+ va avea cameră duală.

Senzorul de amprentă se află acum sub cameră și nu mai există riscul să mânjești cu degetul camera când încerci să-l deblochezi. La modelul precedent, cât și la Note 8, Samsung a plasat senzorul de amprentă lângă aceasta.

  Specificații

La capitolul specificații, dispozitivul vine cu procesor Qualcomm Snapdragon 845, cel mai rapid procesor din lume, cel puțin până la lansarea viitorului iPhone. Altă variantă va avea un procesor Exynos 8895 proiectat chiar de către Samsung.

De altfel, informațiile au ajuns în lumea internetului după ce Galaxy S9 a apărut pe pagina oficială a Orange Romania, după cum scria recent revista americană Forbes.

Acestea ar urma să aibă o capacitate de procesare cu 26% mai rapidă față de Note 8 în AnTuTu și cu 27% în Geekbench.

Pe de altă parte, la capitolul RAM ar urma să rămână tot la 4 GB, ceea ce este o dezamăgire deoarece producători mai mici precum One Plus sau Archos oferă deja smartphone-uri cu 8 GB de memorie RAM. Va exista, însă, o variantă cu 6 GB, dar numai pentru Galaxy S9+.

În privința ecranului, Galaxy S9 va avea un ecran Infinity de 5,8 inchi cu rezoluție QHD+, adică 2960 x 1440 pixeli. Modelul S9+ va avea ecran de 6,2 inchi.

În privința bateriei, S9 va avea o capacitate de 3.000mAh, pe când S9+ va veni cu baterii de 3.500 mAh.

Ambele vor suporta LTE Cat 18, ceea ce asigură viteze de 1,2 Gbps (dacă suportă rețeaua).Tot la conectivitate se găsește portul USB-C, dar și tradiționala mufă de căști, ceva la care Apple a renunțat de doi ani.

Galaxy S9 va fi, la rândul său, rezistent la apă și va avea încărcare wireless.

De asemenea, Samsung Galaxy S9 va suporta în continuare stațiile de conectare DeX, care permit smartphone-ului să fie utilizat ca un adevărat PC. Această facilitate a apărut prima oară pe Galaxy S8, a fost portată și pe Note 8 și apoi copiată de către Huawei în Mate 10.

Asistentul digital BIXBY rămâne și el la loc de cinste, chiar dacă acesta nu a fost deloc apreciat de fani anul trecut. Samsung implementează, însă, Bixby pe toate produsele sale, de la electrocasnice inteligente la smartphone-uri sau chiar smart tv-urile sale cu Tizen.

Samsung nu își permite să lase deoparte Bixby, deoarece este în urma Amazon și Google în privința inteligenței artificiale, Ba chiar este și în urma Apple, căci Siri este de ani buni parte integrantă în iPhone, iar mai nou este prezentă și pe Mac-uri, dar și pe boxele inteligente HomePod.

Preț

Samsung Galaxy S9 va costa 841 de euro, iar S9+ va costa 997 de euro, conform Android Authority.

La Emag, S9 are un preț de 3899,99 de RON, în timp ce la operatorii Orange și Vodafone Samsung S9 este listat la 3950 RON ”la liber” (prețul e în euro pe site urile operatorilor). Iar operatorul Digi Mobil listează Samsung Galaxy S9 la prețul de 3999 de RON.

Sursa foto www.samsung.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *