Lansat spre Marte, bolidul Tesla al lui Elon Musk va trece prin Centura de asteroizi

Automobilul Tesla lansat în spațiu de racheta Falcon Heavy a trecut cu bine prin centurile de radiații ale pământului. Articol preluat de pe site-ul www.agerpres.ro

Bolidul Tesla Roadster ce i-a aparţinut lui Elon Musk şi a fost lansat în spaţiu în cadrul testării puternicei rachete Falcon Heavy, produsă de compania lui Musk, SpaceX, nu va mai trece pe lângă Marte ci prin Centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, informează Space.com.

Automobilul „spaţial” şi manechinul „şofer” poreclit de presă „Starman” au fost lansaţi în spaţiu marţi, de la Centrul Spaţial Kennedy, din Cape Canaveral, Florida, pe post de încărcătură pentru a testa puterea rachetei Falcon Heavy aflată la prima misiune. Lansarea a fost un uriaş succes, după cum a precizat chiar Elon Musk, însă soarta automobilului şi a „şoferului” său rămâneau incerte. Va rezista maşina ataşată de treapta a doua a rachetei Falcon Heavy trecerii prin centurile Van Allen de radiaţii ale Pământului? Va putea fi ea plasată pe direcţia aleasă către orbita lui Marte?

Elon Musk a anunţat că cea de-a doua treaptă a rachetei, cu maşina ataşată, a trecut cu bine prin centurile de radiaţii, însă automobilul a fost eliberat pe o traiectorie ce a depăşit planeta Marte şi se îndreaptă spre Centura de asteroizi. Chiar dacă nu se va ciocni cu niciun asteroid, automobilul va fi treptat afectat de radiaţiile cosmice, părţile din piele şi plastic de la bord urmând să se dezintegreze în interval de timp de aproximativ un an.

Continuarea articolului la adresa www.agerpres.ro/stiintatehnica/2018/02/08/lansat-spre-marte-bolidul-tesla-al-lui-elon-musk-va-trece-prin-centura-de-asteroizi–51454

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *