Lavrov: Rusia va sprijini o soluție la problema Kosovo, care este acceptabilă pentru Serbia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, în Organizația Națiunilor Unite, că Rusia va sprijini o soluție la problema Kosovo, care ar fi acceptabilă pentru Serbia și că invită Belgradul și Pristina la dialog.

„Rusia invită ambele părți la dialog în conformitate cu principiile Rezoluției 1244 a ONU și va sprijini decizia care va fi acceptabilă pentru Serbia”, a spus Lavrov în discursul rostit la Adunarea Generală a ONU, relatează agenţia rusă TASS.

El afirmă că „acordurile încheiate între Belgrad și Pristina cu medierea UE nu se aplică” și a adăugat că, în Kosovo, este în curs de desfăşurare transformarea „prezenței militare internaționale, confirmată de Consiliul de Securitate al ONU, în bază americană, cu crearea forțelor armate ale Kosovo”.

„Noi susţinem că Balcanii nu trebuie să redevină scena unor conflicte, să nu fie sub controlul cuiva, că cetăţenii din țările balcanice să nu poată fi puşi în fața unei alegeri false, și pentru a se evita noile linii de demarcație în regiune”, a menţionat şeful diplomaţiei ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *