Lazăr, ATAC dur la tandemul PSD-Toader: Au pus în pericol toate progresele Justiției!

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a arătat la bilanțul Parchetului că independența Justiției a fost grav afectată în anul 2018. Lazăr a arătat că ministrul Justiției și-a atribuit revocarea unor procurori, creând haos în Justiție. Revozarea procurorilor este transformată de Curtea Constituțională într-un act imperativ, a spus Lazăr.

Prin ignorarea propunerilor venite de la reprezentanții Ministerului Public s-a afectat cariera procurorilor, a subliniat Lazăr, care a mai spus că procurorului general i s-au limitat atribuțiile. Prin deciziile luate de clasa politică s-a pus în pericol progresul Justiției, a mai subliniat Lazăr, arătând că nu a fost luat în considerare avizul forurilor europene în modificările operate în sistemul Judiciar.

Procurorii Romulus Varga și Ion Șandru au venit cu banderole albe la sediul Cercului Militar, în semn de protest față de OUG 7 pe legile justiției.

„E un simbol al protestului nostru, știți motivele. Durata rămâne de văzut. Luăm în calcul forme de protest care vor fi necesare, inclusiv suspendarea activității. Nu este ilegală suspendarea activității, este o formă de protest permisă de lege”, a declarat Romulus Varga, șef Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Ministerului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *