Lazăr: Cineva are o nevoie imperioasă de a produce un carambol judiciar şi de a subordona Ministerul Public

„Cineva are o nevoie imperioasă de a produce un carambol judiciar şi de a subordona Ministerul Public”, a declarat la RFI Augustin Lazăr, după ce ministrul Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii sale manageriale.

Procuroul general spune că anunţul lui Toader contrazice evoluţiile din ultima vreme:

„Desigur că a fost un anunţ brusc, un anunţ care părea să fie oarecum împotriva cursului unei relaţii de comunicare, pe care ministrul Justiţiei dorea să o dezvolte cu noi şi aveam impresia că în urma revocării procurorului-şef DNA, domnia sa dorea să arate că poate avea o conduită a unui ministru de Justiţie conform atribuţiilor pe care le are şi să aibă o relaţie armonioasă cu Ministerul Public (…). Brusc, au apărut nişte nevoi ale cuiva, ale unor persoane, care am înţeles că i-au fost induse domnului ministru, respectiv s-a introdus această temă falsă, brusc, tema pretinsei descoperiri recente, de cineva care este chemat să răspundă penal, a unor protocoale ale Ministerului Public cu Serviciul Român de Informaţii”.

Lazăr afirmă că „cineva, având o nevoie imperioasă să producă un carambol judiciar, nevoia imperioasă este clară, de a subordona justiţia independentă, care se dovedeşte a fi imparţială în ceea ce face în aceste momente, de a subordona Ministerul Public, care se dovedeşte a fi imparţial în anchetele sensibile pe care le desfăşoară acum”.

Întrebat cine are această nevoie, Augustin Lazăr nu a vrut să dea un răspuns concret: „Media este inteligentă, nu trebuie să explic eu cine are proceduri judiciare şi cine nu are”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *