Lazăr Nu-l Vrea Interimar Pe Iacob. Cine Va Conduce DNA

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în funcția de şef al DNA pe Anca Jurma, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Imediat după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, acesta a anunţat că prerogativele sale vor fi preluate de adjunctul Marius Iacob. Se pare însă că acesta nu a fost agreat de procurorul general.

Astăzi, însă, ministrul Justiţiei a început selecţia pentru funcţia de procuror şef al DNA. „Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 9 – 30 iulie 2018, la sediul său din Bucureşti, selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Selecţia se desfăşoară în condiţiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în anunţul postat pe site-ul Ministerului Justiţiei. Procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 23 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.