Lazăr, PALMĂ pentru Toader: Îmi depun candidatura pentru încă un mandat de procuror general!

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, își va depune candidatura pentru încă un mandat la șefia PÎCCJ în ciuda faptului că ministrul Justiției Tudorel Toader a făcut eforturi să scape de el încă de acum aproape 6 luni.

„Obținerea unui nou mandat ar reprezenta posibilitatea continuării proiectelor inițiate, a procesului de modernizare și consolidare instituțională a Ministerului Public în scopul continuării obținerii de rezultate pozitive în activitate, a reprezentării convingătoare a intereselor generale ale corpului social, apărării necondiționate și de calitate a ordinii de drept, a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Continuarea exercitării funcției de procuror general este utilă și din perspectiva dezvoltării cooperării judiciare internaționale în contextul racordării internaționale la sistemul de valori judiciare europene. În acest sens, reamintim obligația respectării angajamentelor ce decurg din exercitarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene”, spune Lazăr.

Lazăr mai arată că trebuie continuate proiectele sale începute la Parchetul General.

„Totodată, pe 23 mai 2019, sub egida Eurojust, la Haga, în Olanda, va fi organizată cea de-a 4-a Zi împotriva impunității cu privire la infracțiunile de genocid, crime de război și crime împotriva umanității. Ziua Împotriva Impunității se organizează anual, începând din 2016, pe 23 mai, fiind prezidată de statul care asigură președinția Consiliului Uniunii Europene la momentul respectiv, fiind organizată în cooperare cu Rețeaua Europeană de cercetare a genocidului, crimelor de război și crimelor împotriva umanității. Scopul acestei manifestări este acela de a promova cercetarea de către statele membre, la nivel național, a genocidului, crimelor de război și crimelor împotriva umanității, de a recunoaște eforturile făcute în acest scop de a reafirma angajamentul global al Uniunii Europene de a continua lupta împotriva impunității față de aceste crime.
În următorii ani trebuie continuată activitatea de implementare a programelor cu finanțare externă semnate și coordonate de procurorul general, programe care reprezintă cea mai mare investiție financiară în infrastructura informatică a Ministerul Public și în formarea profesională”, își argumentează Augustin Lazăr decizia de a mai candida pentru încă un mandat la șefia Parchetului General.

Începând cu data de 27 aprilie funcția de procuror șef al Parchetului General devine vacantă, iar Tudorel Toader a declanșat procedura de numire. Candidații își pot depune dosarele la Ministerul Justiției până pe data de 28 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *