Legea  carantinării  ar  putea  ostiliza  medicii,  pentru că nu le convine  prevederea  privind  detașarea  obligatorie

Noua Lege privind carantina şi izolarea conţine un articol care prevede detaşarea obligatorie a  medicilor, măsură  ce nu este de  natură să-i bucure  pe  aceștia. Mai mult, preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii este de părere că măsura detaşării va ostiliza personalul medical.

Deputaţii au modificat noua Lege privind carantina şi izolarea şi au adăugat un articol care prevede posibilitatea detaşării obligatorii a medicilor dar şi a personalului paramedical şi auxiliar în zonele cu deficit, în situaţii speciale, cum este criza Covid.

Detaşarea obigatorie a personalului medical nu va rezolva însă marea problemă a lipsei medicilor de ATI: există puţin peste 1.600 în toată ţara, inegal repartizaţi.

Dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor România a declarat că „acum se vede cât de important este să ai numărul de medici, acela de care ai avea nevoie uniform şi echilibrat în toată ţara”.

„Chiar acum 3 dintre medicii din Timişoara ajută colegii noştri din Ploieşti care fac cu greu faţă situaţiei deosebite prin care trec, cred că o asemenea măsură va ostiliza personalul medical şi va inhiba acest spirit de solidaritate. Iese la iveală acum criza de personal în aceste condiţii deosebite, şi ceea ce trebuie făcut este să se asigure normativele legale de personalul ATI”, a declarat  dr. Dorel Săndesc, preşedintele Comisiei de ATI din Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *