Legea DNA, Dezbătută În Septembrie De CCR

Curtea Constituțională va analiza în data de 26 septembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis cu privire la posibile elemente de neconstituționalitate ale Legii 78/2000 privind combaterea și prevenirea faptelor de corupție. Șeful statului a contestat legea joi, susținând că articolul 12 ar fi neconstituțional.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, legea pentru modificarea şi completarea art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie a fost trimisă de către Parlament preşedintelui în vederea promulgării la data de 10 iulie.

Iată ce prevede articolul 12 așa cum dorește PSD să fie modificat:

(1) Sunt pedepsite cu închisoarea de la unu la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite. La articolul 12, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin. (2), cu următorul cuprins: „(2) În sensul prezentei legi, operaţiunile financiare constau în operaţiuni care antrenează circulaţia de capital, operaţiuni de bancă, de schimb valutar sau de credit, operaţiuni de plasament, în burse, în asigurări, în plasament mutual ori privitor la conturile bancare şi cele asimilate acestora, tranzacţii comerciale interne şi internaţionale. Pentru a fi efectuate ca acte de comerţ, operaţiunile financiare trebuie să constituie o acţiune de intermediere în circulaţia bunurilor făcută în mod organizat şi sistematic, în scopul obţinerii de profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.