Legea organizării judiciare votată de PSD are efecte: șase procurori obligați să părăsească DNA

Șase procurori au fost obligați să părăsească DNA după ce noua Lege a organizării judiciare votată de PSD-ALDE a intrat în vigoare. Încetarea delegării a fost dispusă luni de procurorul general Augustin Lazăr întrucât cei șase procurori nu îndeplineau condiția impusă în noua lege de a avea vechime de minim 8 ani pentru numirea în funcție la DNA.

Pe 2 august, procurorul general Augustin Lazăr a solicitat procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție „evidența nominală a procurorilor delegați în cadrul direcției și care nu îndeplinesc condiția de vechime în funcție de minim 8 ani”.

„Situația solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi, 6 august 2018, dată la care prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost dispusă încetarea delegării în cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru un număr de șase procurori. După intrarea în vigoare a modificărilor și completărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiția de vechime de minim 8 ani, necesară pentru numirea în funcție la DNA”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Ministrul Justiței, Tudorel Toader, a solicitat DNA situația procurorilor detașați sau delegați din instituție și vrea să verifice dacă condițiile legale au fost respectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.