Legile Justiției. PNL sesizează Comisia Juridică și pentru drepturile omului din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Alina Gorghiu a anunţat pe pagina unei reţele de socializare că a trimis o scrisoare către Comisia Juridică și pentru drepturile omului din cadrul APCE prin care am solicitat, în numele PNL, sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției de la Strasbourg.

Redăm mai jos postarea domniei sale:
”La 29 martie am trimis o scrisoare către Comisia Juridică și pentru drepturile omului din cadrul APCE prin care am solicitat, în numele PNL, sesizarea Comisiei de la Veneția cu privire la legile justiției de la Strasbourg (dacă de la ”Casa Poporului” nu a fost chip). Știți asta, anunțul e mai jos pe Facebook, scrisoarea inclusă.
Și iată că a venit sesiunea APCE, iar luni am prezentat situația aceasta în Comisia Juridică, unde sunt membră. Dar, dat fiind faptul că subiectul va fi discutat și în Comisia de Monitorizare, joi, în prezența d-nei Simona Marcu (președinta CSM), dar și a lui Thomas Markert (secretar al Comisiei de la Veneţia) şi a lui Gianluca Esposito (secretar executiv al GRECO, grupul de State Împotriva Corupţiei GRECO), am decis să așteptăm să vedem ce se întâmplă, Comisia Juridică urmând să reia discuția după aceea.
Ce vreau să vă spun de pe acum: nici eu și nici PNL nu dorim să înceapă o procedură de monitorizare a României, dar ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar decide sesizarea Comisiei de la Veneția pentru a fi emis un aviz în ceea ce privește legile justiției. Asta am cerut, noi asta vom urmări și mâine!
Vom vedea ce va fi mai departe, pentru că, să știți, impresia lăsată în toată Europa de ceea ce face PSD la București este una extrem de negativă. Și cred că românii merită mult mai mult și mai bine, în nici un caz ca țara lor să revină la faza aceea, de ”tranziție”. Dar uite că, din păcate, destul de mulți ani în care țara a mers în direcția bună sunt umbriți de ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în ultimul timp.
Așadar, mâine dimineață, la 8:30, va avea loc ședința Comisiei de Monitorizare. Am transmis de astăzi către secretariatul Comisiei de Monitorizare un document în care am prezentat, împreună cu Ionuț Stroe, deputat PNL, situația în care suntem acum în legătură cu aceste legi. Le atașez aici, ca să le vedeți și voi. Mâine o să vă țin la curent cu ce se întâmplă”.

Sursa foto: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *