Leș ține cu orice preț să pună mâna pe Statul Major al Armatei: Mergem mai departe…

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a reacționat la motivarea emisă de Curtea de Apel București după suspendarea decretului de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă la șefia Armatei, mandat semnat de președintele Klaus Iohannis, care a respins propunerea PSD.

„Vom aștepta să vedem ce se întâmplă mai departe. Se pare că Administrația Prezidențială nu înțelege că Ministerul Apărării nu trebuie să se afle într-o astfel de situație. Vom decide ce pași vom face de aici înainte în funcție de ce decid judecătorii. Am încercat să nu folosesc MApN în scop politic. Vom merge mai departe cu procesul. Din punctul meu de vedere, am atacat acel decret tocmai din considerentele legate de legalitate argumentelor invocate de președinte”, a declarat Gabriel Leș.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 31 ianuarie, să suspende decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei. La scurt timp după decizia instanței, MApN a anunțat că pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof.

MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *