Lia Savonea și-a început mandatul la CSM: Și-a salvat un coleg prins beat mort la volan!

Decizie fără precent în Justiție! Secția pentru Judecători a respins suspendarea din funcție a unui magistrat, deși a fost trimis în judecată. Magistratul, judecător la Curtea de Apel București, un apropiat al actualei șefe a CSM, Lia Savonea, fost președinte al Curții de Apel, a scăpat basma curată după judecata colegilor săi.

Potrivit Parchetului General, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Ploieşti și a fost sesizat şi Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *