Liber la infectare! Cîțu a refuzat să interzică vacanțele, românii au dat năvală la munte. Coadă la telecabina din Sinaia

Zeci de turişti aşteaptă, sâmbătă după-amiază, la coadă pentru a urca în telegondola din Sinaia, rândul celor care vor să urce la Cota 2000 pentru a schia întinzându-se pe mai mulţi metri. De altfel, peste 2.600 de oameni au urcat cu telegondola la Cota 2000, relatează News.ro.

Conform administratorilor domeniului schiabil, peste 2.600 de persoane au urcat, în cursul acestei zile, cu telegondola, pe munte.
Imaginile surprinse pe camerele care transmit live coada care s-a format la telegondolă arată că mulţi dintre turişti au nasul şi gura acoperite, însă nu păstrează distanţa de un metru şi jumătate – doi faţă de cei din jur.

Sâmbătă, la Sinaia, sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica, Drumul de Vară şi Carp, situate la Cota 2000.

La Cota 2000 în Bucegi este cer senin şi vânt slab. Telescaunul Soarelui a început programul cu publicul la 08:40 şi funcţionează până la 16:00, teleschiul Valea Soarelui funcţionează până la 15:50 şi banda pentru începători de la Cota 2000 până la 16:00.

În schimb, administratorii domeniului schiabil au anunţat că Pârtia Nouă, situată la altitudine joasă, nu mai este practicabilă şi a fost închisă, întrucât temperaturile ridicate au dus la uzura avansată a stratului de zăpadă.

„La acest moment, acest lucru (interdicția de ieșire din localitate – n.r.) nu a trecut prin Comitetul Național. Acest punct nu se aplică, nu va fi interdicție de ieșire din localitate”, a precizat, joi seară, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat a precizat că în continuare se aplică măsurile de carantină la nivel local, dacă ele sunt propuse spre aprobare.

Interdicția circulației persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori a fost una dintre propunerile făcute în ședința CNSU. De asemenea, CNSU a propus ca acolo unde rata este mai mare de 7 la mie, circulația în afara locuinței să fie restricționată începând cu ora 20:00.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *