Liberalii, atac dur la PSD: Dragnea și Vâlcov își bat joc de banii românilor

 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă,  a atacat dur PSD, în urma scandalului dintre priamri și Guvern. El a spus că Dragnea și Vâlcov  își bat joc de banii româinlor și mint cu cifrele pe masă.

”Domnu’ Dragnea, nu mai prostiți lumea! Mințiți cu ”cifrele pe masă”. Împreună cu celălalt infractor din Guvern, condamnatul penal Vâlcov, vă bateți joc de banii oamenilor pentru comunitățile lor.

Prima enormitate spusă de Dragnea. Bugetele locale vor crește cu 9 miliarde de lei și va fi cel mai mare buget pentru administrațiile locale, de 77 miliarde lei.

Cifrele adevărate ale execuției bugetare arată că bugetul administrațiilor locale a fost 73,49 miliarde lei în 2018. Oricum ai aduna această cifră cu 9 miliarde lei nu rezultă 77 miliarde lei decât în calculele unor infractori mincinoși.

Este o creștere pe hârtie cu 3,5 miliarde lei a bugetelor locale dar nici aceasta nu este o creștere adevărată pentru că au fost tăiate sumele primite din TVA și le-au fost transferate integral cheltuielile cu asistența socială.

Anul trecut, autoritățile locale au primit 15,3 miliarde de lei din TVA iar acum Dragnea spune că vor primi 11 miliarde lei, cu 4,3 miliarde de lei mai puțin.

Și ca bătaia de joc la adresa tuturor primăriilor din țară să fie și mai mare, acestea vor trebui să suporte integral cheltuielile cu asistența socială care au costat 6,4 miliarde lei anul trecut, în condițiile în care până în prezent acestea erau suportate în proporție de 90% de la bugetul de stat.

În fine, o altă informație fake publicată de Dragnea este că bugetul administrațiilor locale în acest an este jumătate din bugetul de stat. Încearcă să-i prostească în față pe primarii care cer o treime din bugetul general consolidat, nu din bugetul de stat. Raportat la bugetul general consolidat de anul trecut, de 295 miliarde lei, primăriile au primit 25% din acest buget.

Asistăm la o nouă scamatorie PSD – ALDE de tip hocus – pocus prin care ceea ce crește pe hârtie, în realitate scade. Românii sunt cei care vor avea de suferit pentru că banii nu sunt ai primarilor ci ai cetățenilor care așteaptă servicii publice de calitate în comunitățile lor. #HotiiPSD”, a scris Dancă pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *