Liberalii au fost asigurați că USR, PMP și UDMR vor vota moțiunea de cenzură

Șeful liberalilor, Ludovic Orban, a prezentat, marți, în Biroul Executiv, concluzia negocierilor cu partidele parlamentare în vederea susținerii moțiunii de cenzură, au declarat surse liberale, potrivit mediafax.ro. Orban le-a spus liberalilor să USR și PMP și UDMR au anunțat că vor susține moțiunea de cenzură.

„După discutiile PNL cu minoritățile: votul va fi la liber, fiecare parlamentar va vota după cum îi dictează conștiința”, au afirmat surse liberale. Însă, totodaă, Orban a precizat că negocierile cu ALDE nu s-au finalizat dar merg într-o direcție pozitivă.

„La discuția cu ALDE la care au participat Toma Petcu, Varujan Vosganian, Popa și Chițoiu: există disponibilitate din partea ALDE de a susține moțiunea de cenzură. Erau interesați de ce o să se întample după. Noi am spus că vrem anticipate, ALDE a spus că nu vrea alegeri anticipate”, le-a spus Orban liberalilor.

Orban a precizat și în ce condiții ar susține Pro România moțiunea de cenzură: „Am avut un calendar de discuții cu toate formațiunile politice și grupurile parlamentare, mai puțin cu PSD. Am avut discuții cu partenerii din Opoziție în primul rând cu care am convenit asupra textului, asupra semnării moțiunii și asupra unui calendar. Ulterior am avut negocieri cu reprezentanții UDMR. De altfel, după discuțiile pe care le-am avut cu președintele UDMR, acesta a anunțat susținerea moțiunii de cenzură. Apoi am avut discuții cu ALDE și Pro România. În aceste ultime două discuții am reținut disponibilitatea celor două formațiuni politice de a susține moțiunea de cenzură. În ceea ce privește poziția Pro România, ei ne-au transmis că așteaptă să vadă în ce măsură premierul Dăncilă va respecta solicitările formulate privitoare la remaniere ca urmare a schimbării configurației politice și de asemenea alte condiții. În mod evident în cazul în care la remaniere nu vor fi îndeplinite aceste condiții, există disponibilitatea din partea parlamentarilor Pro România de a susține moțiunea de cenzură”.

În privința termenului depunerii moțiunii de cenzură, Orban a precizat că aceasta va fi depusă la momentul oportun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *