Liberalii vor să facă plângeri penale lui Dăncilă și Teodorovici din pricina bugetului

Liberalii au anunțat că vor să depună plângeri penale pe numele premierului Dăncilă și ministrului de Finanțe Teodorovici din pricina bugetului. Senatorul PNL Florin Cîțu susține că „este penal” faptul că premierul nu și-a asumat bugetul. „Dacă PNL vrea să dărâme Guvernul prin plângeri penale, atunci acest lucru nu este constructiv”, a fost reacția premierului Viorica Dăncilă.

​”După cum stiți când s-a făcut bugetul am cerut premierului și ministrului de Finanțe să-și asume bugetul pe propria răspundere. Acum două zile doamna Firea ne-a anunțat că Viorica Dăncilă nu și-a asumat bugetul și chiar premierul a recunoscut ieri că nu a participat la redactarea bugetului pentru 2019 și nu și-l asumă. Este un fapt penal că premierul a anunțat că nu și-a asumat bugetul și că avem în Parlament un buget neasumat de șefa Guvernului”, a declarat senatorul Cîțu.

Ca reacția la intenția liberalilor, Dăncilă a declarat: „Eu cred că e un mod defectos să spun de a aborda problemele. Eu cred că oamenii nu se așteaptă la plângeri penale. Se așteaptă la variante pentru guvernare, idei. Dacă așa vor să dărâme un Guvern prin plângeri penale, nu este constructiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *