Liberalul Bușoi o acuză pe Dăncilă că se folosește de bugetari precum teroriștii de civili

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că actuala criză guvernamentală riscă să devină una politică şi că Dăncilă se încăpăţânează să rămână în afara cadrului constituţional. Buşoi susține că ea trebuie să meargă în Parlament pentru a cere sprijinul pentru noul Cabinet dar, în acest moment, susține el, Dăncilă nu face altceva decât se folosește de bugetari precum teroriștii de civili.

”Doamna  Dăncilă, din momentul în care ALDE a părăsit guvernarea, nu avea altă opţiune decât aceea de a merge în Parlament şi de a cere un nou vot de încredere pentru o nouă formulă guvernamentală în care nu mai există ALDE, în termen de 10 zile. În loc de a face acest lucru, iată că a încercat alte tertipuri: miniştri interimari, remanieri, aducerea în guvern a unor parlamentari ALDE care între timp nu mai sunt membri ALDE pentru că au fost excluşi din partid. Tocmai pentru că nu are majoritate parlamentară şi vrea să tragă de timp, să forţeze limitele Constituţiei. Preşedintele Klaus Iohannis nu avea alt lucru de făcut, conform Constituţiei, conform a ceea ce înseamnă normalitatea politică în această ţară, nu putea face alt lucru decât acela de a o invita pe doamna Dăncilă să meargă în Parlament şi să îşi verifice majoritatea”, a declarat Buşoi.

Buşoi o atacă pe Dăncilă și spune că foloseşte bugetarii, precum folosesc teroriştii civlii, spunând că anumite salarii nu se vor putea plăti din cauza crizei guvernamentale, deoarece anumite ministere nu sunt conduse.

”La fel cum teroriştii folosesc civili ca şi scuturi, la fel şi doamna Dăncilă încearcă să folosească bugetarii pentru a forţa mâna preşedintelui, pentru a-i întoarce pe aceştia împotriva preşedintelui pentru că, vezi Doamne, nu s-ar putea plăti anumite salarii deoarece anumite ministere nu pot fi conduse în acest moment. Aici doamna Dăncilă se află în culpă. S-a grăbit să ceară demisia miniştrilor ALDE fără să se asigure că înainte de a se lua act de demisia lor şi-au delegat sau nu atribuţiile unui secretar de stat. E o chestiune de incompetenţă crasă a doamnei prim-ministru. De urgenţă trebuie să se prezinte în Parlament să obţină vot de încredere. Dacă obţine, poate merge în continuare cu noua formulă. Dacă nu, evident trebuie să fie găsită o altă formulă”, a mai declarat Buşoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *