Liberalul Cîțu, despre intenția lui Teodorovici  de a amenda presa: “Ieşire de spital”

După ce, miercuri, senatorul PNL, Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că măsluirea datelor privind execuţia bugetară pentru anul trecut a fost premeditată, prezentând drept argumente un act normativ adoptat la finele anului 2017, joi, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici a declarat că va propune introducerea unor amenzi pentru presă, în cazul în care nu verifică informaţiile înainte de publicare. Cîțu nu a întârziat să-i dea replica, așa că discuta dintre cei doi continuă și se transformă într-un război al declarațiilor.

„Ieşire «de spital» a lui Teodorovici la adresa presei române! Incredibilă de violentă reacţia ministrului Teodorovici la întrebările presei. După ce a vrut să limiteze dreptul la muncă acum vrea să pună botniţă presei.-(«Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice-dar o să verific personal acest lucru – şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă». – Eugen Teodorovici)”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Acesta a adăugat că, în loc să ameninţe presa, Eugen Teodorovici ar trebui să nu mai emită ordonanţe „prin care să se protejeze de abateri, nereguli şi măsluiri ale datelor oficiale” şi să dea acces Opoziţiei la cifrele bugetului pentru acest an.

Senatorul Cîţu se întreabă de unde ştia Darius Vâlcov cifrele deficitului bugerat din 2018, cu o lună înainte de publicarea oficială a acestora.

Luni seara, Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a scris, pe Facebook, că deficitul pe cash pentru 2018 a fost de 2,92% din PIB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *