Licu a semnat rechizitoriul monstrului din Caracal! Dincă ajunge în faţa judecătorilor

Procurorul general interimar Bogdan Licu a semnat rechizitoriul prin care Gheorghe Dincă va fi trimis în judecată. Dosarul va fi disjuns pentru infractiunea de trafic de persoane şi grup infracţional organizat. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat în urmă cu două zile că procurorul general Bogdan Licu nu semnează deocamdată rechizitoriul întocmit de DIICOT în cazul Caracal, ci a dispus formarea unei comisii care să analizeze actele de la dosar.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul „Caracal”, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *