Lider sindical, răbufnire la adresa clasei politice: Avem șușe, aducem lăutari, dar oferim diasporei pulane și gaze lacrimogene

România nu are o politică publică în domeniul emigrării și are un dispreț suveran față de milioanele de români care au plecat din țară, a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului National Sindical (BNS). De asemenea, el a mai afirmat că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este una dintre cele mai bolnave instituții.

„​România de astăzi, în 2019, nu are o politică publică în domeniul emigrării. Nu a avut și nu are. Are un dispreț suveran față de milioanele de români care au plecat din această țară și nu știe să le ofere decât gaze lacrimogene și pulane. Nu are. Cu excepția a 20-25 de atașați pe probleme de muncă care fac și ei ce pot prin ambasade, în rest în ceea ce privește o politică publică, instituții măsuri țintite, adresate cetățenilor români, care au emigrat, ele nu există. Avem minister, avem șușe, avem bugete, aducem lăutari, facem băi de mulțime dar măsuri concrete, servicii suport, o viziune lară privitoare la relaționarea cu cetățenii români care au trecut și continuă să treacă prin această emigrare, nu există”, a spus Costin.

Cum să mă adresez și să cer soluții unor instituții publice care, în ăștia 30 de ani, și-au dovedit inutilitatea? Cum să cer soluții, în perioada imediat următoare, de la una dintre cele mai bolnave instituții, Agenția Națională/agențiile județene de ocupare și formare de care v-ați plâns (mediul de afaceri n.r.) în tot felul de evenimente, nu numai central, ci și local?, a răbufnit Dumitru Costin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *