Liderii europeni au ieşit la o bere, într-un bar din Bruxelles

Angela Merkel, aflată într-un bar din Bruxelles împreună cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost rugată să vorbească despre Brexit, însă cancelarul Germaniei a declarat că „nu vrea să strice seara”, potrivit Reuters.

Angela Merkel, Emmanuel Macron, premierul belgian Charles Michel şi cel al Luxemburgului, Xavier Bettel, şi-au petrecut seara de miercuri – după un summit privind Brexitul la care a participat şi premierul britanic Theresa May – într-un bar din Bruxelles, unde au comandat bere şi cartofi prăjiţi.

Surse au declarat că Bettel a fost cel care i-a invitat pe ceilalţi lideri europeni, pentru a marca realegerea sa ca premier, duminică.

Cancelarul german şi preşedintele francez au vorbit şi au dat mâna cu turiştii şi localnicii aflaţi în pitoresca Grand Place din Bruxelles.
„A fost foarte drăguţ”, a declarat Bettel despre ieşirea de miercuri, joi, când a sosit la cea de-a doua zi a summitului, adăugând: „Suntem şi oameni”.

Un consilier al lui Macron a spus că ieşirea nu fusese programată şi că seara a fost una „foarte relaxată”.

Un jurnalist croat care i-a surprins pe cei patru lideri în bar a scris ulterior pe platforma de micro-blogging Twitter că nişte turişti s-au oprit să vorbească cu Merkel şi au întrebat-o despre Brexit.

„Vă rog, este o seară minunată”, a răspuns aceasta. „Hai să nu o stricăm”, a adăugat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *