Liderul autoproclamatei Republici Donețk declară că vrea unirea cu Rusia

Republica Populară Doneţk nu exclude posibilitatea aderării la Rusia. Cu toate acestea, această problemă va fi luată în considerare după „eliberarea completă a teritoriului RDP de naționaliști și Forțele Armate ale Ucrainei”, a declarat guvernatorul autoproclamatei republicii, Denis Pușilin.

„DPR va decide problema aderării la Rusia după eliberarea întregii republici”, a spus Pușilin. Cuvintele sale sunt citate de canalul de Telegram al Centrului de coordonare a apărării teritoriale a RPD.

Liderii republicilor Donbass LPR și DPR au cerut Rusiei, în februarie a acestui an, să le recunoască independența. Pe 22 februarie, Rusia a recunoscut Republicile Populare Donețk și Lugansk în limitele specificate în constituțiile lor.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie o „operațiune specială” pe teritoriul Ucrainei. Potrivit acestuia, misiunea militară a prevenit un atac ucrainean asupra Donbass.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a prezentat originalele telegramelor secrete cifrate ale brigăzii 4 a Gărzii Naționale a Ucrainei, capturate de militari ruși, din care rezultă că până pe 28 februarie trupele trebuiau să se pregătească pentru a începe ostilitățile în Donbass. Astfel, a precizat Ministerul Apărării, „operațiunea specială” rusă a făcut posibilă salvarea civililor din Donbass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *