Liderul  liberalilor,Ludovic Orban : “Prin propunerea Danei Gîrbovan, 23 august 2019 este o adevărată zi a «insurecției naționale în Justiție»”.

Propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției a judecătoarei Dana Gîrbovan, o apropiată a lui Liviu Dragnea, nu aconstituit chiar osurpriză, numeleacesteia  fiind vehiculat pentru această funcție și după demisia lui Florin Iordache la începutul anului 2017. Totuși, nici măcar Liviu Dragnea nu a mers până la capăt, spune Ludovic Orban, președintele PNL.Maimult,el  susține că prin această propunere, 23august 2019 devine o adevăratăzi a”insurecției naționale în Justiție”.

“Dana Gîrbovan a fost o susținătoare zgomotoasă a Ordonanței 13 și a modificărilor operate de PSD și ALDE la Legile Justiției și la Codurile Penale, modificări în favoarea grupului infracțional organizat condus de Liviu Dragnea. În timp ce sute de mii de oamenii protestau în stradă împotriva Ordonanței 13, Gîrbovan se războia cu DNA, calificând ancheta instituției pe tema ordonanței drept „un derapaj” și cerea ”o analiză serioasă la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj”.

De altfel, Gîrbovan a contribuit activ la modificarea Legilor Justiției, alături de Florin Iordache, UNJR fiind singurul ONG acceptat la lucrările Comisiei speciale pentru Legile Justiției. UNJR este o organizație contestată de majoritatea magistraților, iar Dana Gîrbovan s-a evidențiat prin apărarea unor condamnați precum Dan Voiculescu și prin critici vehemente la adresa luptei anticorupție. De asemenea, a atacat instituțiile internaționale care au criticat modificările la Legile Justiției și la Codurile Penale. Dana Gîrbovan este o susținătoare a Secției Speciale de anchetare a magistraților, instituție prin care PSD încearcă să terorizeze magistrații.

Propunerea de astăzi a CEx PSD sfidează votul românilor de la referendumul pe teme de justiție, convocat de președintele Klaus Iohanns. De asemenea, reprezintă o încălcare a promisiunii făcute de liderii partidului, imediat după euroalegeri, că nu vor mai interveni în justiție.  ”Oricum, să nu uităm că azi este 23 August, fosta noastră Zi Națională – ziua în care România a întors armele împotriva fascismului. Și mai în glumă, mai în serios, tot azi, prin propunerea Danei Gîrbovan, este o adevărată zi a «insurecției naționale în Justiție»”, a mai spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *